pondělí 10. října 2016

#71: 8 záporných archetypů (mužská verze)

TYRAN

Násilnický despota, za každou cenu chce dosáhnout moci. Nemilosrdně dobývá vše, co si vytyčí, a šlape přitom po svých nepřátelích. Lidé pro něho nejsou nic jiného než pěšáci a všechnu sílu má ve svých rukou on. Rozmyslete se, než vstoupíte tomuto muži do cesty - nebude ani chvíli uvažovat nad vaším zničením.


BASTARD

Vyděděný syn, kterého spaluje vztek. Nemůže dostat to, co chce, tak všechny kolem sebe zraňuje. Často dělá věcí jenom kvůli efektu, rád ostatní provokuje. Své vzpurné chování dává hrdě na odiv. Nenechte se zmást jeho chlapeckým vystupováním, je plný nenávisti.


ĎÁBEL

Okouzlující zloduch, ostatním dává to, co si podle něho zaslouží. Svým charismatem vábí oběti k jejich vlastní destrukci. Pomáhá mu k tomu i schopnost odhalovat v druhých slabosti. Zacpávejte si uši před jeho lichotkami - vábí vás vstříc katastrofě.


ZRÁDCE

Dvojitý agent, zrazuje ty, kteří mu nejvíc věří. Nikdo nemá ani stín podezření, jaké zlo se ukrývá v jeho srdci. Navzdory podporujícím úsměvům a soucitnému naslouchání plánuje zničení svých přátel. Nikdy se k němu neotáčejte zády - skončíte s nožem v zádech.


VYVRHEL

Osamělý outsider, tak moc chce někam patřit. Trýzněný a neodpouštějící. Ostatní se ho strání a mají k tomu obvykle dobrý důvod. Dychtí po spáse, ale je ochotný jí dosáhnout i obětováním druhých. Neplýtvejte na něho soucitem, on pro vás žádný nemá.


PODLÝ GÉNIUS

Nenávistný osnovatel, rád se chlubí svou nadprůměrnou inteligencí. Lidé s nižším intelektem jsou mu odporní, a nižší intelekt mají podle něj všichni ostatní. Složité skládačky a experimenty jsou jeho poznávací značkou. Nenechte se jím ovlivňovat - hra je vždy zmanipulovaná ku jeho prospěchu.


SADISTA

Divoký predátor. Krutost mu působí potěšení. Násilí a psychologická brutalita jsou pro něho jen hry; hraje je s odvahou a umem. Utečte od něho pryč - rozpárá vám srdce a bude se během toho smát.


TERORISTA

Temný rytíř, má pokroucenou představu o cti. Povýšený, věří ve svou vlastní mravnost a všechny kolem sebe soudí podle svých pravidel. Konec vždycky ospravedlní jeho nekalé úmysly a žádná konvenční morálka ho nezastaví. Nepokoušejte se zalíbit jeho smyslu pro spravedlnost - má ho úplně jiný než vy.


(Zdroj)




Žádné komentáře:

Okomentovat