čtvrtek 20. února 2014

#13: Hledá se autor bestselleru

Předpokládám, že většina píšících o této soutěži už dávno ví, ale kdyby přece jenom... Už její čtvrtý ročník vyhlásilo nakladatelství Fragment a povídkové příspěvky na libovolné téma můžete posílat do 28. února. Rozsah je deset až dvacet pět normostran, podrobnější informace a pravidla hledejte na oficiálních stránkách. Letošní volné téma soutěž v podstatě hodně usnadňuje a poslat tak můžete cokoliv z výčtu nadějných dílek, která se vám válí v zásuvce. Směle tedy do toho! Třeba konečně nastartujete kariéru.

Moje účast je jinak stále nejistá. Nějaké téma jsem vymyslela, začala jsem už i psát, ale nevím. Mám dojem, že zase skončím jako minule - nebudu schopná vymyslet přijatelný závěr, asi moje Achillova pata nebo co. Protože je pravda, že mi podstatný díl mého příběhového slepence stále chybí. A jsem na sebe zase hodně naštvaná. Loni jsem také všechno nechala na poslední chvíli, psala jsem po nocích za pomoci kafe (fuj!) a v podstatě jsem ze sebe za cca tři dny vypotila tolik stránek, jako snad nikdy v životě v takovém časovém úseku. Jak jsem psala výše, byla to však povídka bez konce a po rozumné úvaze jsem to tedy těsně před deadlinem vzdala. Strašně jsem si to vyčítala a dušovala se, že za rok to už dám a v předstihu. Rok se s rokem sešel ovšem dřív, než to kdo očekával, a moje aktuální situace je..., vždyť víte.

Pozor, pozor ale! Opět mám alibi. Je tu totiž malý problém s vydavatelstvím. Jeho jméno se neshoduje s tím, na jehož verdikt momentálně čekám. Samozřejmě, že mi ještě nikdo nic nevydává. Samozřejmě, že se v soutěži vůbec nemusím dostat mezi výherce. Ale znáte to. Náhoda je blbec. Hlavně s mým životem si ohromně potýká (to by vydalo na další román). A chci si nechat unikat svůj debut kvůli jedné soutěži? Jistěže nechci. Proto tak nějak zvolna píšu a čekám. Pokud se ale hned po uzávěrce soutěže dozvím, že mi nic nevydá ani to původní vydavatelství... Zase za rok!? To teda f**k off!

2 komentáře:

  1. K tomu tvému napsanému románu. Pokud ti ho odmítnou i v tomto vydavatelství, tak bych být tebou zauvažoval nad betareaderem. Podle mě by ti mohl pomoci se spoustou chyb, které Ty osobně nevidíš. Tvé dílo nemusí být tak dokonalé, jak si třeba myslíš... Nemyslím to zle. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak určitě, i to je možnost :) Jen mě momentálně nenapadá z mého okolí nikdo způsobilý k takovému úkolu :D Moji kamarádi bohužel v knížkách zrovna neleží a rodina v úvahu ani nepřipadá... Každopádně by to chtělo konečně tu odpověď. Snad si i v případě nezájmu najdou ten čas, aby mě třeba jenom pěti slovy o tom informovali. Ale nevím no. Jak už jsem psala, v tomhle nemám absolutně žádné zkušenosti...

      Vymazat